MANTARLI TAVUKLU GÜVEÇTE ISPANAK SARMASI

MANTARLI TAVUKLU GÜVEÇTE ISPANAK SARMASI /Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler 4 kişilik MALZEMELER 1 büyük ...

A+ A-
/Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler




4 kişilik
MALZEMELER
1 büyük demet iri yapraklı ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
300 gram tavuk göğüs ve but eti
1 adet kuru soğan
6 adet büyük boy mantar
2 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik süt 
1 demet maydanoz
tuz,karabiber
YAPILIŞI
Ayıklanmış yıkanmış ıspanakları  kaynayan tuzlu suya daldırıp yalnızca 1 dakika haşlayın sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. Isıya dayanıklı küçük fırın kaplarını sıvı yağ ile yağlayın. (Ben küçük güveç kullandım) Haşlanan ıspanağın saplarını kesin ve fırın kapların her yerine dışarı sarkacak şekilde yaprağın parlak kısmı güvece bakacak şekilde döşeyin.Diğer tarafta tavayı ısıtın zeytin yağı ve tere yağını koyup eritin tavukları iri parçalar halinde doğrayıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.Kuru soğanı iri dilimler halinde kesin tavuklara ilave edin Mantarları iri parçalar halinde doğrayın tavuklara ilave ederek soteleyin.Tuz karabiber ilave ederek ocaktan alıp soğumaya bırakın bir kenara.
  Yumurta ve sütü rondoya koyun ve iyice çırpın.Soğanla iyice kavrulmuş tavukları,maydanozla birlikte rondoya atın,karıştırın bu harcı ıspanakla kaplanmış kaplara bölüştürün.Kaptan sarkan ıspanaklarla malzemenin üstünü kapatın.
  Fırın tepsisini yeteri kadar su ile doldurun ve ıspanaklı kapları fırın tepsisine yerleştirin..200 dere ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin .Soğuyan güveç kaplarını  ters çevirerek servis tabağına alıp servis  yapın. 
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 6191796334238674959

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item