DERE OTLU CEVİZLİ MAYDANOZ SOS EŞLİĞİNDE ÇITIR KABAK

DERE OTLU CEVİZLİ MAYDANOZ SOS EŞLİĞİNDE ÇITIR KABAK /FARKLI TARİFLER VE HEPSİ DENENMİŞ NEFİS LEZZETLER     MALZEMELER 500 gr...

A+ A-




 MALZEMELER
500 gram kabak
2 adet yumurta
6 çorba kaşığı (tepeleme) un
200 ml maden suyu
Taze çekilmiş karabiber
Pul Biber (opsiyon el)- kimyon -Tuz
+2 çorba kaşığı un
Kızartma yağı
Dip Sos İçin
1/2 demet maydanoz
 1/2 demet dereotu

1 çay bardağı ceviz
1 kahve fincanı zeytin yağı
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz Karabiber

YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp 3 -4 mm kalınlığında şeritler halinde doğrayın Kızartma sosu için çukur bir kasede önce yumurtaları çırpın arkasından unu yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin. Tuz, karabiber pul biber ve isteğe bağlı susam ilave edin. Sodayı karışıma yedire yedire yavaş hareketlerle ilave edin. İyice karıştırıp pürüzsüz ve bozadan biraz daha koyu bir kıvama elde edin. sonra buzdolabında en az 1-2 saat bekletin (soğutarak kullanırsanız kızartmalar daha çıtır çıtır olur. )
Sodalı sos buzdolabında dinlenirken sunumunda kullanılacak dip sosu hazırlamak için Dereotu ve maydanozu ayıklayıp yıkayın.Kağıt havluyla fazla suyunu alın rondoya atın arkasından ceviz, tuz, karabiber,sarımsak zeytin yağı limon suyu ilave ederek çekin rondo dan alıp bir kenarda bekletin. Kızartma tavasında yağı iyice kızdırın yağı yakmayın.2 çorba kaşığı un ile dilimlenmiş kabakları unlayın ve fazla unları silkeleyerek ,''Kızartma sosu kabaklara güzel tutunması için unlama işlemini yapıyoruz. ''Dolapta dinlenen sosu çıkarın tekrar güzelce karıştırın kabakları sodalı sosa iyice batırıp çıkardıktan sonra kızgın yağda alt ve üstleri nar gibi kızarıncaya kadar kızartın..İster dip sosla ister sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın. NOT Kızartmanın püf noktası kabakları kızgın yağa ilk attığınızda kabakların dışında bir kabuk oluşması için yağın çok kızgın olması gerekir. Kabakların tamamını yağa attıktan sonra altını kısarak kısık ateşte pişirirseniz kabaklar daha çıtır çıtır olur. Servis tabağına iki kat kağıt havlu serip yağını alalım. Çıtır çıtır yemek için sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN
 

Daha Fazla Lezzet

NEW 7644294684128253837

Yorum Gönder

  1. offf okurken bile acıktım.çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    10 saat önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    1 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item