KIYMALI ASMA YAPRAK SARMASI

  MALZEMELER 500 gr taze yaprak 500 kğ orta yağlı dana kıyma 1 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı pilavlık bulgur 2 orta boy soğan 3 d...

A+ A-


 

MALZEMELER

500 gr taze yaprak
500 kğ orta yağlı dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber, yenibahar, kimyon, Pul biber
ince kıyılmış maydanoz
Yarım limon suyu Haşlarken kullanmak için

ÜZERİ VE ARALARINA KOYMAK İÇİN

Salçalı Sos
1 Yemek kaşağı tepeleme Domates salçası
1 yemek kaşığı Biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1 yemek kaşağı kuru nane
3 yemek kaşığı su
YAPILIŞI 
Yaprakları tuzlu limonlu kaynar suda 2-3 dk. haşlanır ardından soğuk suya alınır.Aralarına koymak için sos tenceresine sıvı yağ ve tereyağı konulup eritilir.Salçaları yağda hafif kavurduktan sonra naneyi ekleyip 3 yemek kaşığı su ilave ederek sosu inceltip çok az tuz ile tatlandırın ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
Dolma içi için karıştırma kabına soğanları ve sarımsakları rendeleyin kıymayı yıkanmış pirinç ve bulgur, maydanoz ,salça tereyağı tuz ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Yapraklara azar azar konup parmak kalınlığında ince ince sarılır. ( (sarmalar benim bildiğim etli yaprak sarması incecik, zeytinyağlı olanı kalınca sarılır.)
Sarma işlemi bitince bir tencereye istediğiniz şekilde bir kaç sıra dizince aralarına hazırlanan salçalı sostan bir iki kaşık her yerine gelecek şekilde yayın bu işlemi yapraklar bitene kadar uygulayın .En üste salçalı sostan yayıp tekrar çok az tuz serpip ocağın kısık gözüne koyup su koymadan 5- dak kadar pişirin. Sarmaların içindeki suyu tam olarak salgılayınca suyunu ayarlayarak koyun. Üzerine bir tabak kapatın, yumuşayana kadar pişirin. Pişme işlemi tamamlanınca yaprakların kararmaması için 15 dakika kadar tencerenin kapağını açmayın, sıcak veya ılık olarak isteğe bağlı yoğurt ile servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 171596615379295084

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item