BAFRA PİDESİ

      HAMURU İÇİN 6 su bardağı  un  1  paket   yaş maya,  1,5 su bardağı  ılık    su,  tuz İÇ HARCI İÇİN 500 gram   kıyma  2 adet kuru s oğa...

A+ A-

    





HAMURU İÇİN

6 su bardağı 
un 
paket yaş maya, 
1,5 su bardağı ılık  su, 
tuz
İÇ HARCI İÇİN
500 gram  kıyma 
2 adet kuru soğan, küp küp doğranmış
çeyrek tatlı kaşığı Karabiber 
çeyrek tatlı kaşığı pul biber 
yarım tatlı kaşığı tuz 
ÜZERİ İÇİN
100 gram tereyağı 

YAPILIŞI 

Bir kaba kuru mayayı ve çok az ılık suyu ilave edin ve mayayı eritin. Başka bir kapa unu koyun, kabın kenarlarına doğru tuzu koyun ve ortasına bir çukur açın, buraya mayalı karışımı koyun.  Üzerine ılık suyu ilave edin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
Hamuru 45 dakika mayalanmaya bırakın. Pidenin harcı için, bir tencereye tereyağı koyun, eritin ve kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin, suyunu çekene kadar kavurup ocaktan alın. 
Ilındıktan sonra içine küp doğradığınız soğanları koyun ve karıştırın. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın, oklava ile ince açın. Bu sırada fırını 200 dereceye ısıtın.  Hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarını ortada birleştirip kapatın. 
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika, üzerine kızarıncaya kadar pişirin.  
Pideler fırından çıkınca, üzerlerine birer parça tereyağı sürün sıcak olarak servis yapın
AFİYET OLSUN

NOT Bafra pidesinin özelliklerinden biri ince hamurlu olmasıdır. İnce bir hamur açarken, hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin, yoksa bir taraf çok pişerken başka bir taraf hala pişmemiş kalabilir.


 

Daha Fazla Lezzet

NEW 5982980522112253179

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MALZEMELER 250 gr tavuk göğsü ( kuşbaşından küçük doğranmış) 3 adet bostan patlıcan 3 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 2 adet orta boy soğan...
    4 gün önce
  • 4 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item