GERÇEK RUM MEZESİ FAVA (KURU İÇ BAKLA) MEZESİ

      MALZEMELER 400 gram kuru bakla içi Üzerini iki parmak geçecek kadar su 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytin yağı 1 buçuk tatlı kaşığ...

A+ A-

 

 


 



MALZEMELER

400 gram kuru bakla içi
Üzerini iki parmak geçecek kadar su
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
1 buçuk tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
1/ 2 bağ dereotu



YAPILIŞI
Kuru bakla içini ayıklayın içinde hiç siyahlık olmamasına dikkat edip güzelce yıkayın ve üstünü geçecek kadar soğuk su koyun hatta üzerini bir tabak kapatıp suyun altında kalmasını sağlayın ve bir gece mutlaka bekletin. Ertesi gün asidini yok etmek için bir iki kez sudan geçirin ve pişireceğiniz tencereye alın üzerini iki veya iki buçuk parmak geçecek kadar su koyup ocağın en yüksek gözüne koyup kaynamasını sağlayın .
En az 15 dakika sonra üzeri tamamen köpük olana kadar bekleyin. Burası çok önemli lezzet ince detaylarda saklı . Lezzetli gerçek bir Rum favası yapmak için köpüğü (kefi) almıyoruz ocağın altını kısıp taşmaması için ve o köpüğü en az iki dakika karıştıra karıştıra baklaya yedirmeye çalışın. İki dakikadan sonra üzerine çıkan köpük (kefleri) bir kaşık yardımıyla alıp atın. Ocağın altını tekrar yükseltin bu arada çıkan kefleri alabildiğince temizleyin .20 dakikadan sonra ve ocağın altını en kısık ayara getirip en az bir saat pişmesi sağlayın .
Suyu baklanın altında kalmasına izin vermeyin mutlaka sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Suyu kontrollü koyun fazla gelirse favanızı toplayamazsınız. Favaya bir saat sonra bir kuru soğanı gelişi güzel doğrayıp tencereye ilave edin 1 çay bardağı klasik çay bardağı ile zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın en az bir saat daha pişirmeye devam edin .
İki saat sonrasında baklalar tamamen ezilip yok olmuş olduğunu göreceksiniz. O zaman ocaktan alıp blendırla ezin boza kıvamında olmalı. İçine doğranmış dereotu bir tatlı kaşığı şeker ilave edip tekrar karıştırın.
Buton kek kalıbının her yerini bol zeytinyağı ile yağlayın ve favayı içine boşaltın oda ısısına geldiğinde üzerini streç ile kapatıp buzdolabında en az dört beş saat dinlendirin .
Servisten önce servis tabağına ters çevirin üzerine limon suyu sıkıp ister soğan doğrayıp servise sunun.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 5282862637601955111

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    20 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item