MOR HAVUÇLU ZEYTİNYAĞLI KREVİZ

  MALZEMELER 3 adet orta boy kereviz 3 adet orta boy kuru soğan 2 su bardağı portakal suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker(Portakal suyunun tadına ...

A+ A-

 



MALZEMELER
3 adet orta boy kereviz
3 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker(Portakal suyunun tadına göre)
2 adet orta kalınlığında mor havuç 
1 adet orta kalınlığında  havuç 
3-4 dal kereviz yaprağı ince kıyılmış
7-8 adet maydanoz ince kıyılmış
zeytinyağı, tuz, karabiber
1 adet limon suyu
YAPILIŞI
 Portakalların suyu sıkılıp bir köşede bekletilir
kerevizler soyulup ortası havuçların kalınlığı kadar patlıcan oyar gibi oyup havuçlar kerevizin ortasından geçirilip bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde kesilip Çiçek kurabiye kalıbıyla şekillendirin. (kenarlarından çıkanları da tencerenin altına döşeyim , atmıyoruz kullanıyoruz.) limonlu suda bekletilir.
Kuru soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağı ile sotelenir sotelenirken özellikle toz şeker ilave edilerek kavrulur. limonlu sudan çıkartılarak düzgün bir şekilde yayvan bir tencereye dizildikten sonra portakal suyu ilave edilip tuz ve karabiber eklenir pişmesine yakın maydanoz ve kereviz yaprağı ilave edilerek soğuması beklenir .Soğuyunca servis tabağına alıp gerekirse tekrar limon sıkılarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Zeytinyağlılar 5705759944688484486

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item