ZEYTİNYAĞLI İMAM BAYILDI TARİFİ

  MALZEMELER 1 kg patlıcan ( ince uzun olanlardan) 3 domates 2 kuru soğan 2 sivri biber 3 diş sarımsak  1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay barda...

A+ A-

 


MALZEMELER
1 kg patlıcan ( ince uzun olanlardan)
3 domates
2 kuru soğan
2 sivri biber
3 diş sarımsak 
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz -karabibere
YAPILIŞI 
Patlıcanların kabuğunu  alaca soyup uzunluklarına göre 2 veya  3 eşit parçaya bölün. Sonra da böldüğünüz patlıcan parçaları  birbirinden ayrılmayacak şekilde  ikiye kesin ve  yayvan  bir tencereye  (karnı yarık tenceresi ) dizin.
Bir kaba soğanları piyazlık doğrayıp koyun toz şeker hariç   tüm sebzeleri de ufak boylarda kesip tuz ve karabiberi ile  zeytinyağını da ekleyin, güzelce karıştırın.
Kapta karıştırdığınız iç harcını ortadan  ikiye ayırdığınız patlıcanların içine sıkıştırın. Malzemenin fazlasını da patlıcanların üzerine gelişi güzel pay edin,  1 kaşık toz şekeri her tarafa eşit gelecek şekilde serpiştirin.
Ocağa aldığınız tencerenin kapağı kapatıp kaynara  noktasına gelince  altını kısın ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanlar pişip  ılıyınca servis tabağına alıp servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Zeytinyağlılar 2205693750374154808

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    10 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item