SÜT REÇELİ

MALZEMELER 5 su bardağı  tam yağlı sokak sütü 1 su bardağı Toz şeker YAPILIŞI Sütü büyük boy bir tencereye aktarıp ...

A+ A-










MALZEMELER


5 su bardağı  tam yağlı sokak sütü
1 su bardağı Toz şeker


YAPILIŞI
Sütü büyük boy bir tencereye aktarıp yüksek ayarda orta ocağın üzerine oturtun. Yaklaşık 10 dakika sonra, süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin. Ocağın altını kısıp   içinde her daim tahta bir kaşık bulundurarak (Önemli not: Uzun süre dokunmadan pişirmeye devam ettiğiniz homojen sıvılarda ilk temasta patlamalar yaşanabiliyormuş, o yüzden lütfen bu süre boyunca bunu engellemek üzere sütün içinde tahta bir kaşık bulundurun) 2 saat 15 dakika boyunca, her 15-20 dakikada bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin. Bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacak. Eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz. Tarifi deneyenler daha kısa sürede alttaki miktara ulaşmışlar, o yüzden verdiğim süreyi lütfen tahmini olarak kabul ediniz.
Tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın, ince delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyin, altını biraz açıp yüksek orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Reçeller 2782845609053104785

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item