MÜTHİŞ BİR LEZZET SÜT REÇELLİ PROFİTEROL

MÜTHİŞ BİR LEZZET SÜT REÇELLİ PROFİTEROL /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler Klasik profiterol tatlısı yani pas...

A+ A-
Değişik Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler





Klasik profiterol tatlısı yani pasta hanelerde yapılan profiterol için 4 kategoride malzemelere ihtiyacınız var. Hamur, pastacı kreması bol miktarda süt reçeli ve ve tabii çikolata sosu..


ADIM 1
HAMURU İÇİN
1 su bardak su
1 su bardağı un
1/2 paket margarin (125 gram)
3 adet büyük boy yumurta
ADIM 2
İÇ DOLGUSU İÇİN
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
ADIM 3
SÜT REÇELİ İÇİN
5 su bardağı süt (sokak sütü)
1 su bardağı şeker
ADIM 4
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
200 ml krema
300 gr bitter çikolata

YAPILIŞI
profiterol başlamadan önce süt reçelini yapıp hazırlamak gerekiyor.Hazırda varsa iş kolay yoksa süt reçelini hazırlamaya başlayalım.Sütü büyük boy bir tencereye aktarıp yüksek orta ateşin üzerine oturtun. Yaklaşık 10 dakika sonra, süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin. Ocağın altını kısıp tencereyi orta ateşe koyun ve içinde her daim tahta bir kaşık bulundurarak (Önemli not: Uzun süre dokunmadan pişirmeye devam ettiğiniz homojen sıvılarda ilk temasta patlamalar yaşanabiliyormuş, o yüzden lütfen bu süre boyunca bunu engellemek üzere sütün içinde tahta bir kaşık bulundurun) 2 saat 15 dakika boyunca, her 15-20 dakikada bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin. Bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacak. Eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz. Tarifi deneyenler daha kısa sürede alttaki miktara ulaşmışlar, o yüzden verdiğim süreyi lütfen tahmini olarak kabul ediniz.
Tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın, ince delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyin, altını biraz açıp yüksek orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.
Hamur için
1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini dibi tutmayacak bir tencere koyun ve kaynatın. margarin eridikten sonra suya un katın. Ispatula ile iyice ve hızlıca unlar topaklaşmaması için karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışım ılındıktan sonra 3 adet yumurtayı tek tek ilave ederek karıştırarak hamura yediriniz.ve mikserle hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hamur harcı istenilen kıvamı alınca en az 15 dak. bekletin Sonra bir sıkma torbasına doldurun. Sıkma torbanız yoksa yağlı kağıt ile huni yapabilirsiniz. yada bir tatlı kaşığı kadar alıp Hamuru yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine toplar halinde ve aralıklı sıkın.
Tepsiyi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin ve pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın pişirin.(fırın derecesine göre değişir) Profiterol hamurundan topların hafif pembeleşmesi gerekiyor.Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
Profiterol için püf noktaları:

Yumurtaların kesilmemesi için; hazırladığınız profiterolün hamuru soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hazırladığınız profiterol hamurlarını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kabarma payı bırakacak şekilde aralıklı olarak yerleştirin. Hamurların büyüklükleri piştikten sonra farklılık gösterebilir. Kremayı soğuttuktan sonra kullanabilirsiniz.

Hamurun hepsi ele yapışıyorsa kıvam almıştır,
Pişirme bitene kadar fırın kapağını açmayın,
İyi piştiyse hamur 2 ila 3 katına kadar kabarır.
Hamurların için tamamen boş olmalı

Şimdi sıra profiterolün iç dolgusu kremanın yapımı için bir tencereye yarım süt ,şeker .un ve yumurtayı koyup sürekli karıştırarak krema kıvamı alıncaya kadar pişirin.1 paket vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
tekrar karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin. Ortadan ikiye böldüğünüz profiterol toplarının içine dinlenen kremayı sıkın. Hepsini doldurduktan sonra profiterol toplarını servis tabağına alın.,

çikolata sosu
Artık çikolata sosun yapımına geçebilirsiniz. 200 ml kremayı ocakta ısıtın. Krema ısınırken 300 gram çikolatayı küçük parçalara bölün ve bu parçaları kremaya katın.
Çikolata tümüyle eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çikolata eriyip sos kıvamı alınca profiterol toplarının üzerinde Önce süt reçelini bolca dökün sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek çikolata sosu gezdirin.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Pastalar 6837690414300587449

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item