İSVEÇ KÖFTE

İSVEÇ KÖFTE /Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler Merhabalar İsveç (ikea) köftesinin tarifi aslında Türk...

A+ A-
/Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler





Merhabalar İsveç (ikea) köftesinin tarifi aslında Türklere ait olduğunu duydunuz mu veya biliyor muydunuz. Ne derece doğru bilmiyorum ama bende sizlerle paylaşmak istedim.  .Anadolu Ajansı'nın haberine  göre "Sweden.se"den yapılan paylaşımda, ''İsveç köfteleri, aslında Kral 12. Karl'ın Türkiye'den eve getirdiği tarife dayanıyor. Gerçeklere bağlı kalalım.” ifadeleri kullanıldı. Osmanlı Devletinde 5 yıl boyunca yaşamış olan Kral 12 Karl , tarafından Türkiye'den ülkesine,  köfte tarifinin yanı sıra kahve ve lahana dolması getirdiğini belirtilmiş.

İsveç Devletinin resmi hesabından paylaşılan Tweet
(Swedish meatballs are actually based on a recipe King Charles XII brought home from Turkey in the early 18th century. Let's stick to the facts! ) 
 

MALZEMELER
500 kg. yağsız dana kıyma
1 yumurta
1 kahve fincanı süt,
1 kahve fincanı un

1 adet rendelenmiş orta boy kuru soğan
damak tadınızı göre
Tuz-karabiber-kimyonSos için:
 2  yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tepeleme un,
1 tablet Et Bulyon 

2 su su bardağı et  su. 

 YAPILIŞI
Köftenin tüm malzemelerini bir kabın içerisine sırasıyla ekleyip, iyice yoğurun.Yoğurma işleminiz bittiğinde karışım yapışkan ve hafif sulu olacak bu sizi endişelendirmesin. Bir kaseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın ve etten parçalar alarak ceviz büyüklüğünde avuç içinizde yuvarlayarak top köfteler haline getirin. Yapışmaz bir kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun.İyice kızınca köfteleri yerleştirin ve önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın. Sos tenceresine yağı ekleyin. Yağ kızınca unu ekleyip rengi değişinceye ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Et Bulyon’u ve et suyunu ekleyin. Bir yandan sosu karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca ocaktan indirin. Sosu ister köftelerin  yanına isterseniz de üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 4540474204528996257

Yorum Gönder

  1. Bu tarifi deneyeceğim, isveç köftenin Türklere ait olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    4 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item