GASTRO.ATATOLİA MEKAN TANITIMI VE LEZZET TADIMINDA TURA RESTAURANTA

GASTRO.ATATOLİA MEKAN TANITIMI VE LEZZET TADIMI /Favori Mekanlar Farklı Lezzetler Geçtiğimiz günlerde Atid (Anadolu Turiz...

A+ A-
GASTRO.ATATOLİA MEKAN TANITIMI VE LEZZET TADIMI /Favori Mekanlar Farklı Lezzetler

Favori Mekanlar Farklı Lezzetler







Geçtiğimiz günlerde
Atid (Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği )nin ekibi @gastro,anatolia  ve Milliyet Gazetesi Favori Lezzetler yazarlarları olarak gittiğimiz @tura restoran dan söz etmek istiyorum.. Etkinliğimizi sadece Ankaranın ünlü gurme, yemek blogger ve mekan yazarlarının dışında Ankara Kültür Turizm İl Müdürü sayın Kamil Özer bey ve ATİD başkanı Sayın Birol Akman ve bir çok işletmecilerinde bulunduğu bir ortamda tadım etkinliğini gerçekleştirdik. Mekan Başkentimizin nadide semtlerinden G.O.P Kız kulesi sokakta faaliyetini sürdürüyor.Günün stresini unutup sıcak ve leziz bir ortamın tadına varmak için mutlaka gidilmesi gereken bir mekan.Tura Ocak başı açılalı daha 3 yıl olmuş ama bu sürede #ankara nın en iyi kebapları ve mezelerini sunan mekanların arasına girmeyi başarmış bence.
















Mekanın tasarımı şık olmakla beraber temizliğe ve hijyene ve kaliteye çok önem verildiği menülerde kullanılan her bir ürün, etinden tutup kömürüne kadar özenle ve yerinden seçildiği gözümden kaçmadı.

Gelelim aradıklarımızın içinde ve hepimizi çok ilgilendiren lezzet kısmına. Tura Ocakbaşı müdavimlerine ateşten gelen mucizeler vaat ediyor .Lezzetli etlerin, özenli sunumu ile butik konseptin harmanlandığı mekan farklı bir kırmızı et ve beyaz et deneyimini sunuyor. Özellikle ,Adana tura lokum, Şaşlık,Taraklı,kaburga,çöp şiş,kuzu şiş,pirzola,küşleme Tura ocakbaşına özel soslu Tavuk Kanat ve tavuk şişi tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.






Meze ve Ara sıcaklar ise her biri birbirinden özel tarif özel lezzet içeriyor. Bunlardan Turalı Peynir Arnavut ciğer (Arnavut ciğer ayrıca muhteşemdi. Soslu lokum sunulduğunu sandım).portakallı humus Pastırmalı humus ,Atom,Kremalı patlıcan, Turalı Ezme,Yoğurtlu semiz, cevizli kerevizli kısır ,kuru cacık,soslu patlıcan ,ot kavurma, sıcak pide ve salçalı acılı pidelerin tadına doyamayacaksınız. 









Özenle seçilen etlerin usta eller tarafından pişirilmesi,ünlü Tura mezeleri ve güçlü mutfağı ile sizlere kapısını açıyor. ocakbaşı mekanın içinde olmasına rağmen en ufak koku ,sis dumandan müşterinin üzerine sinmeden ve rahatsız olmayacak şekilde havalandırma süper yapılmış. Çok rahatlıkla keyifli bir ortamla yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Ankara'da bol miktarda bulunan ocakbaşı konseptinin son zamanlardaki en başarılı temsilcilerinden biri Tura Ocakbaşı diyebilirim.



120 kişilik oturma kapasitesi ve güçlü servisi ile grup yemeklerine uygun olan Tura Ocakbaşı menü zenginliğiyle haftanın 7 günü gün boyu sizlere hizmet vermektedir.

Geri dönmemek için Mutlaka gitmeden önce rezervasyonunuzu yaptırmadan gitmeyiniz
 Rezervasyon için (0312) 447 00 91

0532 349 23 57

Uğur Mumcu Cad Kızkulesi Sok.No: 18 G.O.P./ANKARA


Daha Fazla Lezzet

NEW 1686788831099963132

Yorum Gönder

  1. Muhteşem bir mekan bayıldım doğrusu. Tebrikler yazı da şahane olmuş

    YanıtlaSil
  2. harika bir mekan görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir blog. Kutlarım. Keyifle takip ediyor olacağım...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item