ETLİ MAKLUBE PİLAVI

ETLİ MAKLUBE PİLAVI /Farklı Tarifler ve hepsi Denenmiş nefis lezzetler Günaydınlar  Bugün güloanne mutfağında  pirinç, et ve pa...

A+ A-
ETLİ MAKLUBE PİLAVI /Farklı Tarifler ve hepsi Denenmiş nefis lezzetler

ETLİ MAKLUBE PİLAVI /Farklı Tarifler ve hepsi Denenmiş nefis lezzetler


Günaydınlar  Bugün güloanne mutfağında  pirinç, et ve patatesten oluşan,  davet yemeklerine çok yakışan ve göze hitap eden oldukça lezzetli bir pilav tarifimiz var.  Maklube pilavı  nedir merak ettim araştırdım öğrendiğimi sizlerle  paylaşmak da istedim. Maklube , bir Arap yemeği olup,ters çevrilmiş anlamına gelir. 1970 li yıllarda Türkiye'de Tıp eğitimi almış Dr..Kahit tarafından ülkemize getirilmiş.   Bir siniye veya tepsiye bol etli pilav tenceresinin ters çevrilmesi ve etrafının salata ve yoğurtla süslenmesi ile oluşur.Ama aynı yemeğe herkesin Kaşık  sallaması şık ve sağlıklı olmadığı için artık  servis tabaklarına istenilen miktarda konması daha sağlıklı vede israfı önlemiş olur diye düşünüyorum.

MALZEMELER: 
500 gram kuşbaşı eti
4-5 adet yeşil sivri biber
 1 tatlı kaşığı tereyağı 
Tuz-Karabiber
4 adet orta boy patates
Patates kızartmak için
sıvı yağı
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su 
2 çorba kaşığı tereyağı 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 adet kesme şeker
2-3 damla limon suyu 

tuz-

YAPILIŞI:

Kuşbaşı etlerine hiç su koymadan kendi suyu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çeken etlere iri doğranmış sivri biberleri ekleyip 3-5 dakika kavurup altını kapatın.Pirinçleri yıkayıp üstünü geçecek kadar tuzlu sıcak su koyup en az 15-20 dakika bekletin bu süre sonunda pirinçleri süzün çok hırpalamadan kırmadan ezmeden nişastalı suyu akana kadar yıkayın .Pilavı pişireceğiniz tencereye tereyağı ve zeytin yağını koyup eritin.pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.Pirinçlerin yeteri kadar suyunu koyup kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çekince altını kapatıp dinlendirin.Patatesleri halka halka doğrayıp tek tek kızartın.Derin bir tencerenin taban kısmına önce etlerin yarısını koyun,üzerine patates dilimlerini yan yana sıralayın,üzerine pirinç pilavın yarısını koyun.Tekrar arasına ayırdığınız etin yarısını ve dilim patatesleri ve pilavın yarısını koyup kaşığın tersiyle hafif bastırın.düz bir servis tabağını kapatıp ters çevirin ve tencereyi dikkatlice çıkarın İstediğiniz şekilde süsleyerek sıcak olarak servis yapın..

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 4409623680359611452

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item