AY ÇEKİRDEKLİ TARÇINLI KURABİYE

MALZEMELER: 1 paket margarin oda sıcaklığında 1 su bardağı şeker 1 tane yumurta akı dışına sarısı içine  2 tatlı kşğ toz tarçı...

A+ A-




MALZEMELER:
1 paket margarin oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta akı dışına sarısı içine
 2 tatlı kşğ toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
1 kase çekirdek içi

YAPILIŞI 
 Margarin ve şekeri   mikser ile çırpalım. İçine yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozu  tarçını koyup ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp servis tabağı büyüklüğünde merdane ile 1,5-2 cm kalınlığında açıp bir çay bardağı ağzı ile keselim. Önce yumurta akına sonra  Ay çekirdeğine (tuzsuz) batırıp hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN

 

Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 7742632399177179109

Yorum Gönder

  1. Keşke su da yazsaydın... Ya da süt! Bir de bir zahmet çekirdeklerin tuzlu olmamasına dikkat edin deseydin iyi olurdu.. Öyle SMS atar gibi yemek tarifi verilmez. Tarife biraz hayat katmalısınız..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    4 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item