CEVİZLİ HAVUÇLU KEK

     MALZEMELER 3 adet yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ  2,5 su bardağı un 1 paket şekerli vanilin ...

A+ A-

   

MALZEMELER

3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ 
2,5 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin 
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet büyük boy havuç rendesi
1su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
YAPILIŞI
3 adet yumurta ile 1.5  su bardağı toz şekeri tamamen eriyene kadar .mikserle çırpın, Sırasıyla sıvı malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin. 
Unu, karbonatı, ve vanilini eleyerek yumurtalı harcın içine ekleyin, iki iç dakika çırpın . Ardından rendeleyip fazla suyunu aldığınız havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.spatula ile bir iki dakika karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbınıza düzgünce aktarın .Kalıbı hafifce sert zemine bir iki kere hafif kaldırıp vurun içindeki hava kabarcıklarının çıkması ve kek harcının kalıba eşit dağılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece 170 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. Kürdan testi yapın içi kuru çıkarsa fırından çıkarın Soğuduktan kalıbı ters çevirerek çıkarın sonra dilimleyerek servis edin. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz .
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 1924958619367636420

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MALZEMELER 250gram çiriş otu 2su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 2yemek kaşığı tereyağı 1yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı su 1çay kaşığı tu...
    15 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item