TEMPURA SOSLU ÇITIR KABAK KIZARTMASI

    MALZEMELER 500 gr kabak   200 gram un 200 ml maden suyu (buz gibi soğuk) 1 çay kaşığı tuz Taze çekilmiş karabiber  Pul Biber   BULAMAK İ...

A+ A-

 

 

MALZEMELER
500 gr kabak 
 200 gram un
200 ml maden suyu (buz gibi soğuk)
1 çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber 
Pul Biber  
BULAMAK İÇİN
2 çorba kaşığı un 
Kızartma yağı 
YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp 2-3 mm kalınlığında verev veya parmak kalınlığında şerit şeklinde doğrayın. Tempura  sosu  için büyükçe bir kasede  un ve tuz, karabiber kırmızı pul biberi ekleyin.
Maden Sodasını  yedire yedire karıştırarak ilave edin. İyice karıştırıp pürüzsüz ve bozadan biraz daha koyu bir kıvam olacak şekilde çırpın. Tempura sosunu hazırladıktan sonra buzdolabında en az 1-2 saat soğuması için dinlendirin . (Sos soğuyup dinlenirse kızartmalarınız daha çıtır çıtır olur. )
Soğuyan sosu çıkarıp tekrar güzel bir şekilde yeniden bir karıştırın. Kızartma tavasında yağı koyup kızdırın. Yağ kızıncaya kadar 
2 çorba kaşığı un ile dilimlenmiş kabakları unlayın ve fazla unları silkeleyerek bir tarafa alın. (Tempure sos kabaklara güzel tutunması için unlama işlemini yapmak önemlidir)
Unlanmış kabakları tempura sosa iyice batırıp üzerindeki sosu biraz akmasını sağlayın ve   sonra kızgın yağa atarak kızartın.  Kızaran tempura soslu kabakları  Servis tabağına  havlu kağıt serip üzerine alın. Çıtırlığı gitmeden  yanında sarımsaklı yoğurt veya domates sosu ile servis edin.

AFİYET OLSUN

NOT Buradaki püf noktası kabakları kızartırken kabakların dışında bir doku oluşması için yağın çok kızgın olması gerekir. Kabakların tamamını yağa attıktan sonra altını kısarak kısık ateşte pişirirseniz kabaklar daha çıtır çıtır olduğunu görürsünüz.

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 8575128677302022335

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item