SAN SEBASTİAN CHESSCAKE TARİFİ

Merhabalar son yılların en popüler tatlılarından biri olan San Sebastian yanık cheesecake aslında İspanya'nın Bask bölg...

A+ A-







Merhabalar son yılların en popüler tatlılarından biri olan San Sebastian yanık cheesecake aslında İspanya'nın Bask bölgesinde bulunan San Sebastian şehrindeki La vinia pastahanesin den çıkıp ünü dünyaya yayılmış bir tatlı. Yapılışı oldukça pratik olan bu yanık San Sabastian cheesecake lezzetinin Sırrı içindeki peynirin yumuşaklığından geliyor. Kıvamı sizi hiç yanıltmayan ve tadı damağınızda kalacak nefismi nefis bu cheesecake sizde yılbaşı için sevdiklerinize dostlarınıza yapabilirsiniz.


MALZEMELER
400 gram Labne Peyniri
800 gram krem Peynir
1 kutu krema (200ml)
1 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un 

YAPILIŞI
Karıştırma  kabın içerisine peynirleri ve şekeri alıp en düşük devirde çırpmaya başlayın .Başka bir kabın içinde krema un ve vanilyayı sadece karışana kadar çırpın. Peynir karışımına birer birer yumurtaları ekleyin hiçbir karışım çok fazla çırpmayın (fazla çırpılan chesscake çatlar ) sadece karışana kadar yumurtalar bitince kremalı karışımı da içine ekleyip iyice karıştırın. Fırını 190 dereceye ısıtın kalıbın içine yağlı kağıt serin  chesscake ki kalıba döküp ısınmış fırında 50 dakika pişirin.İçi hafif sıvı kalabilir soğudukça içini çekilecek ve çökecektir. 50 dakika fırında piştikten sonra 1 saat fırının kapağı açık olacak şekilde içinde bekletin .Üzeri tamamen yanık olacak şekilde kızaran keki  buzdolabına kaldırın ve bir gün dolapta dinlendikten sonra ertesi gün dilimleyerek servis yapın .
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 7946098212310619651

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    8 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item