KREMALI ISPANAKLI MİNİ PASTA

KREMALI ISPANAKLI MİNİ PASTA/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER  Ispanaklı Kek için 4 adet yumurta 1 s...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler



MALZEMELER 
Ispanaklı Kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
200 gram ıspanak
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara kreması için
2 paket süt kreması (400 gr)
3 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI 
Öncelikle soğuk kremayı çukur bir kaseye koyun, içine azar azar pudra şekerini ekleyerek iyice katılaşıncaya kadar çırpın.Buzdolabında 15 – 20 dakika bekletin.Krema buzdolabında  soğuyup kıvam alırken kekin yapımına başlayın.Ispanakları güzelce yıkayın, doğrayın ve haşlayın.  Haşlanan ıspanakların suyunu iyice süzün ve rondoda püre haline getirin. Çırpma kabına  yumurta ile toz şekeri koyup yaklaşık 7-8 dakika şeker eriyinceye kadar çırpın.  Sırası ile sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin, çırpma işlemine devam ederken Ispanak püresini ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta eleyin ve kek karışımına ekleyin.fazla söndürmemek için mikserle çırpma işlemini bırakıp bir kaşık ile alttan alıp üste doğru karıştırın , ve yağlı kağıt serdiğiniz orta boy fırın tepsisine boşaltın. Hava kabarcığı kalmaması ve eşit yayılması için tepsiyi birkaç kez tezgaha vurup 170 derecelik fırında yaklaşık 10 – 12 dakika kadar pişirin.Pişen keki tamamen soğutun.Soğuyan keki kurabiye kalıplar ile veya bardak ile kesin.İlk yuvarlağı önünüze alıp üzerine, çırpılmış kremayı sıkın ve ikinci yuvarlak keki üzerine kapatıp, tekrar krema sıkın Bu işlemi tüm kekler bitene kadar devam edin. istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN

 

Daha Fazla Lezzet

Pastalar 6262735491858731110

Yorum Gönder

  1. nefis görünüyor elinize sağlık deneyeceğim bu güzel tarifi sevgiler :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item