KREP SOSLU PEYNİRLİ MAKARNA LOKMASI

  KREP SOSLU PEYNİRLİ MAKARNA LOKMASI / Hepsi Denenmiş Farklı Nefis Lezzetler şahane sunumlar        MALZEMELER 1/2 Pak...

A+ A-
 Hepsi Denenmiş Farklı Nefis Lezzetler şahane sunumlar



      



MALZEMELER
1/2 Paket Terlik Makarna
240 gram sert peynir  

1/2 demet maydanoz
1 yumurta akı
Krep hamuru için 2 adet yumurta birinin akı peynire
2 su bardağı süt veya yarı yarıya su
2 su bardağı tepeleme un
1 çay kaşığı

tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
Krep Tarifinin Püf Noktası
.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra tekrar karıştırıp kullanın.Bu tarif için normal krepten az biraz kalın kek hamuruna yakın bir kıvam olacak.

YAPILIŞI
Terlik makarnaları tuzlu kaynar suyun içinde hafif diri kalacak şekilde haşlayın.Fazla suyunu  süzüp soğumasını sağlayın.Makarnalar haşlanırken veya soğuyunca Beyaz peyniri çatalla ezin içine bir yumurta akı ve doğranmış maydanozu doğrayıp karıştırın makarnaların içine tek tek doldurun ( Şekildeki gibi) bu nefis lezzetin en zor yanı burası ama gözünüzde büyütmeyin sadece biraz sabırlı olun.
Diğer tarafta çukur bir karıştırma kabına sırasıyla bir tam yumurta ve akı ayrılmış 1 yumurta sarısı iki su bardağı süt (veya bir su bardağı süt bir su bardağı su ) ilave edin çırpın. Üzerine yavaş yavaş iki su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin.Tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 5 dak. dinlendirin pürüzlü olup un topak topak olursa çok ince bir süzgeçle süzün.
İçi peynirle doldurulmuş makarnaları hazırlanan krep hamuruna batırarak kızgın yağda altın renk alana kadar her tarafını kızartın. (İşte lezzet patlaması olacak an.Lokma tatlısı kadar gevrek .)Kızaran makarnaların üzerine rendelenmiş kaşar varsa parmesan peyniri serperek sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN


  

Daha Fazla Lezzet

PİLAV-MAKARNALAR 2666300938471864266

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    22 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item