EL AÇMA TADINDA PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ

EL AÇMA TADINDA PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ ÜÇ KATLI PATATES SALATASI / Farklı Tarifler Denenmiş Nefis lezzetler şahane sunumlar MALZEMEL...

A+ A-

Farklı Tarifler Denenmiş Nefis lezzetler şahane sunumlar



MALZEMELER

3 adet yufka
(Tepsinizin büyüklüğüne göre yufka ve malzeme ölçülerinizi artırabilirsiniz)
250 gr peynir
Sos için
4 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine akı peynire)
100 gram eritilmiş tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt.
iç Harcı
250 gr Beyaz peynir
1 yumurta akı
Yarım demet maydanoz,
üzeri için
sos
yumurta sarısı

YAPILIŞI

1 adet yufka düz bir zemin üzerine serin ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin. Hazırlanan sosu en son böreğin üzerine dökecek kadar ayırın veya göz önüne alın. Çırpılmış sosu yufkanın üzerine fırça yardımı ile sürün ve uzun kenarlarına peynirli iç harcından koyup, rulo şeklinde sıkıca sarın.

Elde edilen rulolar, yağlanmış fırın tepsisinin ortasına gül böreği şeklinde kendi ekseni etrafında sararak yerleştirin .Diğer yufkalarda aynı şekilde yapıp, bitirin art arda böreklerin etrafına sarıp tepsiyi doldurun. Kalan sosu böreğin üzerine dökün ve üzeri streç film ile kapatın buzdolabında en az 3-4 saat veya bir gece dinlendirin. Dinlenen börek buzdolabından çıkarın ve üzerine yumurta sarısı sürülüp, Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 1831491578252908353

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item