TAVUK KİEVSK

TAVUK KİEVSK /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 2-3 diş sarımsak  1 çimdik tuz  2 ye...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler








MALZEMELER
2-3 diş sarımsak 
1 çimdik tuz 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 
6 çorba kaşığı yumuşatılmış tereyağı 
4 adet tavuk göğüs (derisi alınmış ve yarım cm kalınlığına inceltilmiş) 
1 çay bardağı un 
1 çay bardağı galeta unu 
2 adet yumurta (çırpılmış) 
karabiber 
tuz 
kızartmak için sıvı yağ 
YAPILIŞI  
Havana tuz ve sarımsak konur, iyice dövülür. Kıyılmış maydanozlar da havana konur ve birlikte iyice ezilir. Yumuşatılmış tereyağı da havana alınır ve havan sapı ile tam olarak karışıncaya kadar eze eze karıştırılır. Karışım küçük bir buzdolabı poşetine konur ve buzluğa atılır. En az 30 dakika kadar buzlukta bekletilir. 
Tavuk etlerinin altına ve üzerine yağlı kağıt konur ve 1/2 cm den biraz daha fazla kalınlıkta dövülerek inceltilir, üzerine tuz ve bol karabiber serpilir. Tereyağı 4 eşit parçaya bölünür ve her bir tavuk göğsünün geniş kenarının ortasına yerleştirilir. 
Dar ucundan başlayarak tereyağın üzerine gelecek şekilde sarılır, tereyağının etrafında sıkı bir cep oluşturulur, kenarları da ortaya doğru toplanarak yuvarlak bir top elde edilir. Tavuğun üzeri muntazam olur, katlı kısmı ise alta gelir. Her bir tavuk topu birer buzdolabı poşetine konur, sıkıca sarılır ve o şekilde 30 dakika kadar buzlukta soğutulur ki ek yerleri birbirine yapışsın.  
Çukur bir kase içinde un ve tuz karıştırılır, yumurtalar başka bir kap içinde çırpılır, galeta unu da başka bir kaba alınır.  
Buzdolabı poşetine sarılı tavuk topları açılır, dikkatlice önce unlu karışıma, sonra yumurtalı karışıma en son da galeta ununa batırılır, tabağa konur, üzeri yine bir buzdolabı poşeti ile örtülür ve 15 dakika kadar yine buzluğa atılır. 
Fırın kabı folyo ile kaplanır, fırın 200 dereceye ısıtılır, sıvı yağ derince bir tavada kızdırılır. Tavuk topları, ikişer ikişer toplanmış kısımları tavanın tabanına gelecek şekilde kızgın yağa atılır ve çevrilir, altı ve üstü hafifçe kızarana kadar (1er dakika, pişirilir) ve hemen hazırlanan fırın kabına alınır. 
Arzuya göre yine biraz tuz ve kırmızı biber serpilir ve 15 - 17 dakika, içindeki yağlar hafifçe dışarı çıkmaya başlar başlamaz fırından alınır. 5 dakika bekletilir ve yanında özellikle patates veya pilav ile servisi yapılır.
AFİYET OLSUN

KAYNAK SEVGİLİ OYA'S Cuisine teşekkür ederim.

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 2991170380531297161

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item