HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI ÇAM AĞACI BÖREĞİ

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI ÇAM AĞACI BÖREĞİ Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler    MALZEMELER 3 adet yufka 1...

A+ A-

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI ÇAM AĞACI BÖREĞİ Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
Farklı Tarifler hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
  





MALZEMELER
3 adet yufka
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı ince bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Susam
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
 Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek soteleyin.Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın ve soğanların üzerine ekleyip kavurmaya başlayın.
Suyunu salıp çekmeye başlayan ıspanakların üzerine 3 çorba kaşığı ince bulgur ekleyin ve ıspanakların suyu kalmayana kadar pişirin. En son damak tadınıza göre tuzunu ekleyip ocaktan alın.Yufkanın bir tanesinin arasına 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı sürün ve ikiye katlayın. Bir yufkayı ikiye bölün ve ikiye katladığınız yufkanın ortasına yerleştirin. Bu işlemi yaparken yufkaların arasını yağlamayı unutmayın. Ispanaklı harcı yarıya katlanmış yufkanın tam ortasına üçgen oluşturacak şekilde yaydırın. Yufkanın sağ ve sol tarafını içeri doğru.üst üste katlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Yufkanın yanlarına kesikler atın ve bu parçaları kendi eksenleri etrafında çevirin. Ağacın sap kısmı için altta kalan yufka parçasını içe doğru kıvırın.Diğer yufkalar için de yine bu işlemleri tekrar edin. Bu ölçüler ile iki adet ıspanaklı ağaç böreğiniz olacak.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve susamla süsleyin. Böreklerinizi, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
NOT;Böreğin içinde kullandığım ince bulgur hem böreğe lezzet kattı hem de ıspanağın suyunu emerek ıslak olmayan bir harç elde etmemizi sağladı.
Açıklayıcı video aşağıdadır.
Bu güzel Tarif için Bengü Doğruel teşekkür ederim.


Daha Fazla Lezzet

NEW 8445597617100369304

Yorum Gönder

  1. valla ne diyeyim bilmiyorum harika bir fikir ve sunum olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item