KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİLİ TATLI

A+ A-




Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler


MALZEMELER
 125 gram tereyağı eritilmiş
500 gram Taze Tel Kadayıf
4 yemek kaşığı Pudra şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt

1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası 

1 paket Krem şanti
1/2 paket Labne peyniri
Bir paket vanilya
YAPILIŞI
 Taze kadayıfları  büyük ve ve geniş bir tepsiye koyun.Bir kapta eritilen tere yağını ve pudra şekerini kadayıfların üzerine dökün iyice kadayıflara yedirin. 
Diğer tarafta varsa muffin kapları ya da ya sufle kaplarını güzelce tere yağı ile yağlayın. Orta boy büyüklükte bir mandalina kadar kadayıf alın ve mufin kaplarına koyun uygun bir çay bardağının tabanı ile bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayınız. 
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, pembeleşene kadar pişirin. Kadayıflar fırında pişerken dikkat edin çok çabuk kızarıyor. Kadayıflar kızarırken muhallebi yapmak için derin bir tencereye bir litre süt, nişasta,   un ve toz şekerini ekleyip tel çırpıcıyla sürekli olarak karıştırarak, muhallebi kıvamını almasını sağlayın. Pişen muhallebi soğuğa yakın ılındıktan sonra,bir paket toz krem şanti,bir paket vanilyayı ve yarım paket  labne peyniri  ekleyip, mikser yardımıyla çırpın. Muhallebiyi krema sıkma torbasına koyun ve buzdolabında en az 15-20 dak bekletin.Fırından çıkan nar gibi kızarmış kadayıfların tamamen soğumasını sağlayın ve emin olduktan sonra kalıplardan dikkatlice çıkarın.Muhallebi dolu sıkma poşeti ile istediğimiz şekil vererek kadayıfların içini doldurun. Servis yaparken istediğiniz gibi süsleyerek sevdiklerinizin damağına ve gözüne hitap edin.

AFİYET OLSUN. 

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 2201252032242547823

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item