KİNOA KISIRI VE FAYDALARI

Bugün güloannemutfağın da  AYIŞIĞI Organik Ürünler  sayesinde tanıştığım kinoa ile  hazırladığım nefis bir kısırı  paylaşmak...

A+ A-
GÜLOANNEMUTFAKTA Farklı ve Değişik Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Tarifler






Bugün güloannemutfağın da AYIŞIĞI Organik Ürünler sayesinde tanıştığım kinoa ile  hazırladığım nefis bir kısırı  paylaşmak istedim. Daha öncede portakallı yer Elmasında kullanmıştım Tarif  BURADA ve bu sağlıklı  ve faydalı tahıl hakkında  da gerekli bilgileri yine bu LİNK TE bulabilirsiniz. 

Farklı ve Değişik Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.
MALZEMELER
1 su bardağı kinoa
1,5 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı biber salçası     
1/2 temek Kaşığı Domates salçası

1 adet kapya (kırmızı Biber)
1 adet yeşil biber
1 adet salatalık 

1 çay bardağı kırılmış ceviz
1/2 demet maydanoz

1/2 demet Dereotu
3 diş ezilmiş sarımsak
3-4 adet taze soğan
5-6 adet roka yaprağı

5-6 adet Tere veya kıvırcık
1 adet limonun suyu

2 yemek kaşığı Nar Ekşisi
 zeytinyağı
 tuz,   karabiber, pul biber  kimyon   

YAPILIŞI
Kinoayı ince süzgece koyun ve su dolu bir kasenin içinde 2 saat bekletin. Bekleme sonrası bolca yıkayın ve tencereye koyun, üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ekleyin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tamamen suyunu çektikten sonra çatalla karıştırarak havalandırın tuz ve baharatlarını ekleyin, kullanacağınız zeytinyağının bir kısmını da ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın. (Sıcakken eklediğiniz, zeytinyağı ve baharatların aroması daha güçlü olacaktır. Dilerseniz bu işlemi de soğuduktan sonra yapabilirsiniz.)
Sıcağı gittikten sonra, salçayı ekleyin ve ezmeden iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze otları, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak ve cevizi ekleyerek karıştırın ve ister ılık, isterseniz soğuk olarak servis edin.

AFİYET OLSUN

NOT
Birkaç saat suda bekletip, içindeki enzimleri harekete geçirdikten sonra sadece on beş dakika gibi kısa bir sürede pişiyor. Suda bekletmek istemezseniz yine sorun yok, pişme süresi değişmiyor, sadece ekleyeceğiniz su miktarı değişiyor.  İlk denemem portakallı zeytinyağlı yer elmasında kullandım tarifin LİNLİKİ ni yukarıda verdim   İkinci olanakta kısır  yaptım.Bir kaç kez mevsim salatalarına bir tatlı kaşığı kadar serptim.  . Kısacası çorbalılarınızda hatta bulgurun ve pirincin kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz Tadında ve lezzetinde hiç bir değişiklik olmadı gibi  içerdiği vitaminler, protein, kalsiyum ve aminoasitler sayesinde çok daha sağlıklı bir yemek yapacağınız kesin. 
  Eğer kinoayı ıslatmadan hazırlarsanız o zaman su miktarını şöyle ayarlayın: 1 bardak kinoa için 2 ,5 bardak soğuk su ekleyin ve yine aynı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Kaynak Burada Teşekkürler.

 

Daha Fazla Lezzet

Salatalar 3403814478089623371

Yorum Gönder

  1. Anlaşılan sadece bulgur yerine kinoa kullaniliyor:) farklı bir tarif, tadını merak ettim neye benziyor ki:)) ucundan tadına bakmak lazım.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlıık gerçekten çok hoş görünüyor :)

    JR. CHEF 'in Mutfağı

    YanıtlaSil
  3. Bende salatalarımda kullanıyorum kinoayı :) eline sağlık canım

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item