KAŞARLI MISIR UNLU OMLET

  MALZEMELER 4 yumurta 3-5 yemek kaşığı çok tepeleme değil mısır unu 2 tatlı kaşığı dolusunca tereyağı 2 yemek kaşığı zeytin yağı ince kesil...

A+ A-




 MALZEMELER

4 yumurta
3-5 yemek kaşığı çok tepeleme değil mısır unu
2 tatlı kaşığı dolusunca tereyağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
ince kesilmiş Kaşar peyniri dilimleri
Tuz- karabiber-pul biber 
YAPILIŞI 
Omlet için; derin ve geniş bir kaseye yumurtaları kırıp bir çırpıcı ile çırpın üzerine mısır ununu tuz ve baharatları ekleyip homojen olacak şekilde çırpın .Çok katı olacak olursa, gerekirse bir iki yemek kaşığı sıvı yağ , süt veya su ekleyip iyice çırpın . 28 cm Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytin yağını eritin ve mısır unlu karışımı tavaya dökün , tavayı sallayarak omleti yayın. Arkalı önlü iyice pişirin .
İndirmeden tavadayken omletin yarısına bir santim kalınlığında dilimlenmiş kaşarları yan yana dizin ve diğer yarısını üzerine kapatıp yarım ay şekline getirin. Ocağın altını kapatıp sıcaklığıyla omleti biraz daha tutun ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 6660367951750909636

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item