OSMANLI MUTFAĞINDAN DÖVME SALATALIK (HIYAR) MEZESİ

      MALZEMELER 1 veya 2 adet orta kalınlıkta salatalık  1/2 orta bir kuru soğan  4 yemek kaşığı süzme yoğurt  50 gram sert beyaz peynir  ...

A+ A-



 

 
 
MALZEMELER

1 veya 2 adet orta kalınlıkta salatalık 
1/2 orta bir kuru soğan 
4 yemek kaşığı süzme yoğurt 
50 gram sert beyaz peynir 
1 çay bardağı ceviz içi veya şam fıstığı 
4 yemek kaşığı zeytinyağı 
Kara biber, pul biber, tuz 
4 -5 damla limon suyu 
1/2 limonun kabuğu rendesi 
1 tutam doğranmış maydanoz

YAPILIŞI

Salatalıkları yol yol olacak şekilde soyun. Doğrama tahtasının üzerine koyup bıçağın kesmeyen yeriyle hafifi vurarak dövün. İstediğiniz şekilde dilimleyin kalınlık tamamen sizin keyfinize kalmış .Doğranan salatalık dilimlerini bir kaba alıp üzerine tuz ekip bir kenarda bekletin. 

Diğer tarafta yarım kuru soğanı çok küçük olacak şekilde doğrayıp mezeyi karıştıracağınız kaba alın. Üzerine beyaz peyniri ve süzme yoğurdu ekleyip peyniri ezerek hepsini  harmanlayın. Küçük bir tavaya yağ koymadan cevizleri veya şam fıstıklarını yakmadan orta ateşte kavurun . Kenarda bekleyen salatalık ve cevizlerin 3/1 ayırarak yoğurtlu karışıma ekleyip iki yemek kaşığı zeytin yağı ilave ederek karıştırıp servis yapacağınız meze tabağına alın.

3/1 kalan Salatalığın üzerine 4-5 damla limon suyu, limon kabuğunun rendesi, karabiber, kırmızı Pul biber tuz ve maydanoz  ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ederek karıştırın ve yoğurtlu karışımın ortasına koyun .Kalan ceviz parçalarını da son vuruş olarak üzerinden gezdirin servis yapın.

AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 4804065752168968667

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item