DAHA LEZZETLİ YEMEKLER İÇİN BİR KAÇ DİP NOTLAR

  Hepimiz biliyoruz ki, seçilen malzemeden pişirme aracına ve tekniğine kadar pek çok nokta yemeğimizin lezzetini etkiliyor. Doğru seçimler,...

A+ A-


 

Hepimiz biliyoruz ki, seçilen malzemeden pişirme aracına ve tekniğine kadar pek çok nokta yemeğimizin lezzetini etkiliyor. Doğru seçimler, doğru kararlar ve elbette sevgiyle, lezzetli bir yemeğe ulaşabiliyoruz. Daha lezzetli yemekler için işte size birkaç küçük hatırlatma:
ZEYTİNYAĞLI DOLMA: Zeytinyağlı dolmalarda malzeme kadar pişirilme tekniği de çok önemli. Herhangi bir terslikle karşılaşmamak için zeytinyağlı dolmaları tencereye koyarken her katına biraz sıvıyağ katıp dolmaları örtecek kadar su ekleyin. Önce hararetli, sonra hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra tencerenin kapağı kapalı olarak dolmaları soğutun.
PUDİNG VE SOS: Hazırladığınız pudingi ve sosları soğuturken üzeri kaymak bağladığında görüntünün bozulduğunu ve hatta bütün emeklerinizin boşa gittiğini düşünebilirsiniz. Bununla karşılaşmamak için puding sıcakken üzerine toz şekeri serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun. yada üzerine streç filimle sıkıca kaptın
ET VE BAHARAT: Fırında pişirdiğiniz büyük parça etlere farklı aromalar kazandırmaya ne dersiniz? İşte size bir öneri. Etleri baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz. Etin çeşitli yerlerine bıçak ucuyla veya şişle delikler açıp bu boşluklara karanfil, tane karabiber ve sarımsak yerleştirin. Et pişirirken bu baharatlar değişik bir tat ve koku vereceği için yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.
BALIK: Fırında ya da ızgarada balık pişirirken balığın kuruması sizi çileden çıkarabilir. Bunun için fırında pişireceğiniz balığı önce tuzlayın, üzerine bir fırçayla erimiş tereyağı, 1-2 yemek kaşığı limonun suyu ya da şarap sürerek nemlendirin. Izgarada pişireceğiniz balığı ise 10 dakika limonlu suda beklettikten sonra pişirin. Böylece balığın hem kurumasını önlemiş hem de lezzetli olmasını sağlamış olursunuz.
PATATES: Fırında patates pişirirken lezzetli olması için taze patates yerine eski patates kullanın. Çünkü eski patatesler yenisine oranla daha az su içerir. Ayrıca fırına koymadan önce patateslerin üzerine çatalla derin delikler açarsanız, pişme esnasında patateslerin içindeki nem dışarı çıkar. Bu da piştikten sonra dokusunun daha tok durmasına ve daha lezzetli olmasına yol açar.
OMLET: Pratik, lezzetli ve aynı zamanda besleyici olan omleti kim sevmez ki? Ancak tavaya yapışan ya da tersyüz ederken dağılan omletten de kimse hoşlanmaz. Bunu önlemek için omletin harcını hazırladıktan sonra tavayı ocağa koyup iyice ısıtın, sonra yağını döküp kızdırın. En son da harcı dökün ve ateşi kısın. Omleti yağsız tavada bile yapsanız tavanın önceden iyice ısıtılmış olması gerekir.
HOŞCA LEZETTLE KALIN 

Daha Fazla Lezzet

Pratik ve faydalı bilgiler 269892235798827414

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    4 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item