TAVUKLU-PATLICANLI FIRIN MAKARNA

TAVUKLU -PATLICANLI FIRIN MAKARNA /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER  500 gram  göğüs ve ka...

A+ A-
TAVUKLU -PATLICANLI FIRIN MAKARNA /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
Mutfağa Dair Her Şey /GÜLO ANNE MUTFAKTA





MALZEMELER 

500 gram  göğüs ve kalça karışık Tavuk  eti 
1 paket Fırın makarna veya kelebek makarna  

500 gram patlıcan 
1 çay bardağı ay çiçek yağı ( Patlıcanları Kızartmak için)
1-2 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil Biber
2 adet Domates
5-6 diş sarımsak
 MAKARNA SOSU İÇİN 
2 adet yumurta
1 paket çiğ krema 
1 su bardağı süt
BEŞAMEL SOS
2 kaşık un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı Tereyağı 
 1 çay kaşığı Muskat (Hindistan cevizi rendesi)
1 adet Tavuk toz bulyon (Şart değil) veya Tuz
 ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
Derin bir tencerede suyu kaynatın, az bir miktar sıvı yağ ve tuzu ilave ettikten sonra  uzun  makarnayı yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlayın (hafif diri kalacak şekilde). Suyunu süzüp  makarnayı bir kenarda bekletin. Patlıcanları alaca soyup uzun uzun dilimleyin üzerine bol miktarda tuz ekleyip acı suyunu çıkması için en az 30 dakika bekleyin. Diğer tarafta geniş bir tavada kuşbaşı  doğradığınız tavukları, ince ince doğradığınız sarımsakları, kırmızı ve yeşil biberi , 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı ilave edip, orta ateşte tavuklar kızarıncaya kadar kavurun. Yıkanan domatesleri de ince ince doğrayıp tavuklarla beraber 10 dakika kadar daha  soteleyelin Baharatları ve tuzu ilave edip, domatesler tamamen suyunu çekene kadar bir miktar daha piştikten sonra ocağın altını kapatın. Acı suyunu salan patlıcanları bir süzgeçte yıkayıp temiz bir mutfak havlusu ile kurulayın. Kızdırılmış  sıvı yağda arkalı önlü  kızartın fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. 
Çukur bir karıştırma kabına 2 adet yumurta, 1 paket kremayı  ve 1 su bardağı sütü çırpın.Haşlanan makarnayı bu sosa ekleyip biraz tuz ,karabiber ve pul biber ile tatlandırdıktan sonra yarısını hafifi yağlanmış derin fırın tepsisine veya büyük boy dikdörtgen borcama yayın.Üzerine kızarmış patlıcanları dizin  bağlayıcı olsun diye biraz kaşar rendesi yayın. Üzerine sotelenmiş tavukları yayın  kaşığın tersiyle hafif bastırın .Tekrar patlıcan dilimleri,kaşar rendesi ve makarnanın yarısını döküp düzeltin bir kenarda beşamel sosun  üzerine dökülmesi için bekletin.
BEŞAMEL SOSUN HAZIRLANMASI
Bir tavaya veya teflon bir tencereye tereyağını koyun ve eritin.İçine  2 yemek kaşığı unu koyun karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.Sütü azar azar ilave edin hızı hızlı karıştırarak muhallebi kıvamından daha sıvık olunca tavuk toz bulyon  ve muskatı koyup karıştırın bir kenarda bekleyen tavuklu-patlıcanı makarnanın üzerine düzgünce yayın ve  önceden ısıtmış 200 C lik fırında  atı ve üstü hafif kızarınca çıkarıp kaşar rendesi serpip tekrar fırına sürünüz.Üzeri tamamen kızarınca çıkarın.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
AFİYET  OLSUN  

Daha Fazla Lezzet

PİLAV-MAKARNALAR 729753731101765669

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    12 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item