LORLU KURU DOMATES DOLMASI

LORLU KURU DOMATES DOLMASI /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler Bugün güloannemutfakta Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetl...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler

Bugün güloannemutfakta Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan Girit mezesi, lezzeti  ile damaklarda görüntüsü ile de sofralarımızda baş tacı olmuştur.Peynirle yapılan bu mezeyi  kuru domates ile birleştirerek dahada zenginleştirerek sofraya kattığı şık görüntüsü damaklarda bıraktığı izi anlatamam. 
MALZEMELER   
300 gram kuru domates
250 gr tam yağlı beyaz peynir 

150 gr lor
yarım çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak 

1 tatlı kaşığı  kuru kekik 
1 tatlı kaşığı nane 
İsteğe göre kırmızı pul biber 
üzeri için taze soğan-maydanoz veya dere otu
YAPILIŞI
Kuru  domatesleri öncelikle ılık suyla güzelce yıkayın. Çukur bir kaba koyun üzerini kapatacak  kadar kaynar sıcak su döküp en az 20-25 dak bekletin.Yumuşadığından emin olduğunuz  domateslerin süzülmesi için bir süzgece koyup bir kenarda bekletin. Girit mezesini yapmak için lor ve beyaz peyniri bir kaba alarak çatal yardımıyla iyice ezin. Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytin yağını ve tüm malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın.   (Hazırladığınız bu leziz mezeyi isterseniz ekmeğe sürüp yiyebilir, ister top top şekil verip, meze tabağında sunabilirsiniz.) Bekleyen ve süzülen kuru domateslerin bir parçasına yeteri kadar girit mezesi  yaklaşık bir yemek kaşığı kadar koyun domatesin diğer bir parçasını üzerine kapatın elinizle hafif bastırın ve servis tabağına yerleştirin.Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirip taze soğan ,maydanoz  veya dere otuyla süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

NEW 7758200283180298966

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item