FISTIKLI RULO KURABİYE

Bugün gülo anne mutfağında K.Afrika mutfağının en belirgin fıstık,ceviz gibi kuru yemişlerle çeşnilendirilen ünlu tatlılarından fı...

A+ A-





Bugün gülo anne mutfağında K.Afrika mutfağının en belirgin fıstık,ceviz gibi kuru yemişlerle çeşnilendirilen ünlu tatlılarından fıstıklı kurabiye tarifi var.


MALZEMELER
250 gr Un
150 gr Tereyağı veya Margarin
75 gr toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 fiske tuz
75 gr Antep fıstığı
1 yemek Kşğ kayısı marmeladı
50 gr pudra şekeri
50 gr badem
Açmak için un
YAPILIŞI
Hamur için verilen tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun..Antep fıstıklarını badem ile beraber ufalayın ,dövün.Dövülmüş fıstık ve bademleri pudra şeker ve kayısı marmeladı ile karıştırın.Hamurun yarısını unlanmış tezgahta 15x25 cm büyüklüğünde açın..Fıstık karışımın yarısını hamurun üstüne yayın elinizle veya merdane ile hafifçe bastırın. Diğer yarısını da aynı şekilde hazırladıktan sonra hamurları uzunlamasına rulo yapıp bir parmak genişliğinde dilimleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 175-180 ısıtılmış fırında hafif pembe olacak şekilde pişirin.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 8270794283191569598

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item