KESİNLE TEKRAR ISITMAMANIZ GEREKEN 7 SİNSİ YİYECEKLER

Kesinlikle Tekrar Isıtmamanız Gereken 7 Sinsi Yiyecek   Kabul edelim genelde bir oturuşta ne var ne yok yiyoruz biz ülke olarak, genelde ert...

A+ A-




Kesinlikle Tekrar Isıtmamanız Gereken 7 Sinsi Yiyecek

 
Kabul edelim genelde bir oturuşta ne var ne yok yiyoruz biz ülke olarak, genelde ertesi güne pek bir şey bırakmıyoruz. Ama buna rağmen birazdan okuyacaklarınızı aklınızda tutmanızda fayda var.
İkinci kez ısıtılmaması gereken yiyeceklere geçmeden önce mutfakta genel olarak dikkat etmeniz gerekenlere değinelim. Mesela bir yemeği iki saatten fazla oda sıcaklığında bekletmeyin, bakteri üretmeye başlayacaktır. Çiğ eti kestiğiniz bıçakla pişmiş eti kesmeyin.
Doğanın en zor yemeklerinden: 

Mantar

 



Mantar tekrar ısıtıldığında besin değerini kaybeden yiyeceklerden. Aynı zamanda sindirim problemlerine yol açtığı için tekrar ısıtılıp tüketilmesi önerilmiyor.
Düşük derece ya da soğuk:
 Tavuk


İlk bizden duymuyor olabilirsiniz. Tavuk nice şef tarafından “Dikkat” listesine alınır. Çünkü kırmızı ete oranla daha risklidir. Isıtıldığı takdirde içerisinde protein yapısı değişiyor ve bakteri üretme riski doğuyor. İlla ısıtılacaksa yüksek ısıda olmaması öneriliyor.
Tavuk mu yumurtadan: 


Yumurta
 



Yumurtanın tavuktan çıktığını varsayarak tavuk konusunda söylediklerimizi yumurta konusunda da söyleyebiliriz. Aslında kimse yumurtayı tekrar ısıtıp yemez ama olsun biz yine de uyarmış olalım.
Temel Reis olsan fark etmez: 
Ispanak

 



Ispanakta bulunan nitrat, tekrar ısıtıldığında kafayı kırıyor ve nitrite dönüşüyor. Haklıyken haksız duruma düşüyor ve insanı zehirlemeye yelteniyor. Özellikle küçük çocuklarda 5 mg nitrit bile zehirlenmeye yol açabiliyor.
Ispanağa özenenlerden: 

Pancar


 


Kök sebzeler konusunda hassas olacağımız kısma geldik. Pancarda da durum ıspanakla aynı. İkinci kez ısıtmayın vicdansızı.
Kurtarılmış bölge çorba: 
Kereviz

 



Kereviz de kök sebze arkadaşları gibi nitrat/nitrit ikilemine düşüyor. Ancak kereviz çorbası yaptığınızda, kerevizi çıkartıp tekrar ısıtabilirsiniz.
 Anne sütü
 



Ne buzdolabı görsün, ne tekrar ısıtın.
 


KAYNAK  YEMEK.COM

Daha Fazla Lezzet

Pratik ve faydalı bilgiler 2082502620791208109

Yorum Gönder

  1. Harika görünüyor, leziz bir paylaşım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç ıspanağı bilmiyordum mesela ve ısıttım da çoğu kez dikkat edeyim bari artık

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben Arda Türkmen sitemizde yapılacak olan tarif yarışmasına katılmak isterseniz başvurularınızı bekleriz.

    http://www.ardanin-mutfagi.com/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item