MAYDANOZ MUSAKKA AFYON YÖRESİNE AİT

  Maydanoz  Musakka MALZEMELER  3 demet maydanoz  250 gr ota yağlı Dana kıyma   1 yemek kaşığı domates  salçası  1 orta boy kuru soğan  2 ye...

A+ A-

 


Maydanoz  Musakka





MALZEMELER 

3 demet maydanoz 
250 gr ota yağlı Dana kıyma  
1 yemek kaşığı domates  salçası 
1 orta boy kuru soğan 
2 yemek kaşığı sıvıyağ  
1 yemek kaşığı tereyağı
150 gr haşlanmış kabukları soyulmuş nohut
2 diş sarımsak
2/5 su bardağı su
Tuz-Karabiber-Kırmızı Pul biber (acı veya tatlı )

YAPILIŞI

Öncelikle Akşamdan nohutları ıslağa  koyun. Ertesi gün suyunu değiştirip güzelce yıkadıktan sonra çok iyi haşlayın ve kabuklarını soyun .
Maydanozlar ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra Kağıt havlu  ile fazla nem ve suyunu alın. Maydanozların sapları hariç irice kıyın bir kenarda hazır bekletin  . Kuru soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteleyin ardından Küçük kıyılmış sarımsak ve kıymayı ilave ederek kavurun  Ardından kenarda bekleyen maydanozlar ve nohutları ilave edin tekrar karıştırın.  Sulandırılmış salça ve suyunu ekleyip özleşene kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına maydanoz musakkayı koyun. 1 tane domatesi dilimledikten sonra musakkanın üzerine yerleştirin. Çok sulu olmasına özen gösterin.
AFİYET OLSUN 

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item