PATATES PÜRESİ YATAĞINDA KAPYA BİBERLİ MİSKET KÖFTE

     MALZEMELER KÖFTESİ İÇİN 600 gr dana kıyma  Yarım biber kapya  Yarım kuru soğan  1 tutam maydanoz  3 diş sarımsak  Yarım tatlı kaşığı ki...

A+ A-

 

  


MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN
600 gr dana kıyma 
Yarım biber kapya 
Yarım kuru soğan
 1 tutam maydanoz 
3 diş sarımsak 
Yarım tatlı kaşığı kimyon 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 Bir tatlı kaşığı tuz 
3 yemek kaşığı galete unu veya ekmek içi
 1 yumurtanın akı
DOMATESLİ SOSU İÇİN
1,5 adet kuru soğan
 1 adet orta boy domates
 1 adet kapya kırmızı biber
 3 adet yeşil biber 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 2 su bardağı su 
PATATES PÜRESİ 
6 adet orta boy patates 
1 su bardağı Soğuk süt 
1 temek kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI 
Öncelikle köfte harcımızı hazırlayalım. Kuru soğanı soyup ikiye bölelim. Yarısını rondoya alalım arkasından yarım kapya biberi yarım demet maydanozu ve sarımsakları koyup rondoyu çalıştırıp sebzeleri iyice parçalayalım . Geniş bir kapta kıyma, ufalanmış ekmek içi veya galeta unu ilave edelim. Rondoda çektiğimiz biberli karışımı ekleyip ve baharatları ilave ederek güzelce yoğuralım. kıyma macun oluncaya kadar yoğurup ve yarım saat üzeri kapalı bir şekilde bekletelim. Dinlenen Köfte harcından cevizden büyük parçalar alıp elimizle yuvarlayıp şekil verelim. Yanmaz bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı koyup yağ ısınınca köfteleri tavaya atıp ve tavayı sallayarak köfteleri kızartıp bir tabağa alalım. Aynı tavaya içindeki yağ varsa yoksa bir iki yemek kaşığı zeytin yağı ilave ederek önce yemeklik doğradığımız kuru soğanları hafif rengi dönene kadar soteleyelim arkasından yine yemeklik doğradığımız yeşil biber, kapya biberi ekleyelim .Biberler kızarıp soteleyince domates salçasını bir iki dakika çevirdikten sonra Kabuğunu soyduğumuz ve doğradığımız domatesleri ekleyelim. Domatesler eriyinceye kadar sosu pişirelim. Önce 1 su bardağı soğuk su ile kıvamı ayarlayalım. Gerekirse 1 su bardağı sıcak su ekleyelim. Ardından misket köfteleri ilave edip hep beraber iki üç dakika pişirip ocaktan alıp sıcak olarak muhafaza edelim.
Patates Püresi için patatesleri soyup küp küp doğrayalım, üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyup haşlayalım . suyu fazla kalmış ise fazla suyunu süzelim. Sıcakken Patates ezeceği veya çatalla bastırarak ezelim. Patatesler ezilip püre kıvamına gelince tere yağını ilave ederek iyice yağın eriyip patateslerle kaynaştığından emin olunca sütünü ekleyelim yavaş yavaş karıştırarak ve bu aşamada tuz ve karabiberle lezzetlendirelim . Servis tabağına önce patates püresini alalım, üzerine domates soslu köftelerimizi yerleştirip servis edelim.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 2884352928973562575

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    10 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item