BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU PATLICAN MUSAKKA

  MALZEMELER 4 adet patlıcan 2 parça tavuk göğsü 2 domates 2 biber Tuz Karabiber Pul biber Sıvı yağ Beşamel sosu için; 1. 5 yemek kaşığı un ...

A+ A-

 



MALZEMELER

4 adet patlıcan
2 parça tavuk göğsü
2 domates
2 biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ

Beşamel sosu için;
1. 5 yemek kaşığı un
1,5 yemek  kaşık tereyağı
1. 5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Üzeri için;
Kaşar Peyniri rendesi 
YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak olarak doğrayıp kızgın yağda kızartın. Başka bir tavada küp küp küp doğradığınız tavuk göğüslerini sıvı yağ da rengi dönene kadar kavurun. İnce ince doğradığımız biberleri ekleyip soteleyin, ardından küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyip  tuz karabiber ve pul biberi ekleyip  tavuklar pişip yumuşayınca  ocaktan alalım. Fırın kabımızın en altına patlıcanları dizin üstüne de hazırladığınız tavuklu harcı döküp yayın . Beşamel sosu için tencereye 1,5 yemek kaşığı tereyağı alıp eritin ununu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun ve sütünü ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Kaynayınca   tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tavuklu harcın üzerine döküp eşit bir şekilde yayın. Önceden ısıttığınız 180 derecede  fırında beşamel sos hafif üstü   kızarana kadar fırında tutun. Hafif kızarınca rendelen  kaşarlar peynirini üstüne yayın  .Kaşar peynirleri eriyip kızarınca fırından çıkarın. ilk sıcağı geçince servis yapın. 
AFİYET OLSUN


 

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 2608587617974008500

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item