TUZU FAZLA KAÇAN YEMEĞİN KURTARMA YOLLARINI BİLİYORMUSUNUZ. ?

  Tuzu fazla kaçan turşuya ve pilava yemeklere ne yapılmalı?   Yemeğin tuzunu fazla kaçırdığınızda yemeği dökmek yerine alternatif yollar ar...

A+ A-




 
Tuzu fazla kaçan turşuya ve pilava yemeklere ne yapılmalı? Yemeğin tuzunu fazla kaçırdığınızda yemeği dökmek yerine alternatif yollar aramak, yemeği kurtarmaya yardımcı olabilir.  Fazla tuzlu olan yemekleri kurtarmanın bir kaç tüyosunu sizler için derledik. Tuzu fazla gelen yemeğe patates atmaktan süt eklemeye kadar yemeğinizi kurtaracak öneriler burada.
Tuzu fazla kaçan yemeği  kurtarmanın 6 yolu


Yemeğin tuzunu fazla kaçırdığınızda yemeği dökmek yerine alternatif yollar aramak, yemeği kurtarmaya yardımcı olabilir. Yemeğe fazla katılan tuzu dengelemek için 6 farklı yöntem...



KURTARICI PATATES
Sindirim rahatsızlıklarına ve daha birçok sağlık sorununa iyi gelen haşlanmış patatesi mutfağımızdan eksik etmemeye çalışıyoruz. Peki, haşlanmış patatesin yemekteki fazla tuzu çektiğini biliyor muydunuz?

Tuzu fazla kaçan sulu yemeklerinizin içine kabukları soyulmuş ve parçalar halinde dilimlediğiniz haşlanmış patatesi ekleyin. Yemeğinizi bu şekilde kaynattıktan 10-15 dakika sonra tuzunu yeniden kontrol ederek patatesleri çıkartın.



KESME ŞEKER
Özellikle tuzu fazla kaçan bir zeytinyağlı yemeğiniz varsa, kesme şeker kurtarıcınız olacaktır. Zeytinyağlı yemeklerin dışında bu yöntemi pilav için de kullanılabilir.
Sadece 1 veya 2 kesme şeker atarak yemeğin fazla tuzunu ayarlamış olursunuz.


SİRKENİN GÜCÜ
Yemekte, temizlik ve sağlık sorunlarında her derde deva olan sirkenin bir diğer özelliği de tuz dengelemesi.
Tuzlu olan yemeklerinize 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek tuz yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Yemeğin tuz oranı kendiliğinden ayarlanacaktır 



LİMONUN FAYDALARI

Eğer evinizde sirke yoksa aynı şekilde tuzlu yemeklerinize birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Tıpkı sirkede olduğu gibi limonun da asidik özelliği sayesinde tuzun alkali yoğunluğunu dengeleyebilirsiniz. 


SÜT
Bu yöntemi kullanmak için en uygun yemek türü çorbalardır. Çorbanın türüne göre bir miktar süt yada yoğurt ekleyin. Ama uyaralım. Hem süt hem de yoğurt sıcak tencereye girince kesilebilir. Kaş yapayım derken göz çıkarmayın! O yüzden bir miktar çorbayı bir kaseye alıp süt ve yoğurdu orada ılıştırıp bu karışımı çorba tenceresine dökün. Burada süt yerine su da ekleyebilirsiniz. Ancak su çorbanın kıvamını ve tadını değiştirecektir.süt veya yoğurt ekleyerek, aşırı tuz aromasını azaltabilirsiniz.




 SON ÇARE DOMATESLİ SOS
Tüm bu yöntemleri denemenize rağmen hala yemeğiniz tuzluysa son bir yöntem daha var. Sulu yemeğinizin sebze ve etlerini iyice süzün. Başka bir tavada domatesleri rendeleyin ancak içine asla tuz eklemeyin.
Soğanları kavurun ve domates rendesini içine ekleyip güzel bir sos elde edin. Son olarak süzdüğünüz sulu yemeğinize domatesli sosunuzu ekleyin ve güzelce karıştırın.


Daha Fazla Lezzet

Pratik ve faydalı bilgiler 5966320971177917458

Yorum Gönder

  1. ben geçen gün patates attım tuzunu çeker diye ama çekmediiiii

    YanıtlaSil
  2. Merhaba acaba patatesinizin miktarı az gelmiş olabilirmi.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item