PEYNİRLİ PİLELİ RULO BÖREK

   MALZEMELER 3  adet böreklik yufka 1 su bardağı maden suyu (soda ) 1 çay bardağı sıvı yağ (Küçük çay bardağı Ajda değil )...

A+ A-



  

MALZEMELER
3  adet böreklik yufka
1 su bardağı maden suyu (soda )
1 çay bardağı sıvı yağ (Küçük çay bardağı Ajda değil )
1 yumurtanın akı sosuna sarısı üstüne
İÇ HARCI İÇİN

200 gram orta yağlı Beyaz peynir
1/2 demet maydanoz 
ÜSTÜ İÇİN
1 adet Yumurta sarısı  
Susam-çörekotu veya mavi haşhaş 
YAPILIŞI
    Öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlayın.Kullanacağınız her hangi bir peyniri büyük bir kaseye rendeleyin veya çatal ile ezin üzerine yıkanmış ufak ufak doğranmış maydanozları ekleyin bir kenara alın bu defa böreğin iç sosunu hazırlayın.Yine çukur bir kabın içine  Maden suyu,( soda) sıvı veya zeytin yağı, bir adet yumurtanın akını iyice çırpıp bir kenara koyun.
  Bir yufkayı masaya serin.Yufkanın her yerine bir fırça yardımıyla sodalı sostan sürün.  Yufkanın sağ ve sol tarafından pile börek yapar gibi toplayarak iki kenarı ortada buluşturun. En uç kısmına peynirli içten koyarak iki kere sarma sarar gibi sarın ve bir bıçakla  kesin.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  Kestiğiniz yerden tekrar iç harcı koyup iki kere sarıp tekrar bıçakla kesip  tepsiye dizin . Tüm yufkalar bitince üzerilerine yumurta sarısını  böreklerin üstüne sürün.Önceden ısıtılmış 180- 200 derecede alt  ve üsleri kızarana kadar pişirin.Hafifi ılıyınca sunum tabağına alıp servis yapın.

AFİYET OLSUN

 





Daha Fazla Lezzet

NEW 363362252992874349

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item