SUCUKLU GURME KABAK (Kahvaltı için süper bir tarif)

  MALZEMELER 1 adet Sakız kabak 1 yumurta 1 adet küçük havuç 100 gram Sucuk 1 adet küçük kapya biber 1 adet ...

A+ A-

















 





MALZEMELER
1 adet Sakız kabak
1 yumurta
1 adet küçük havuç
100 gram Sucuk
1 adet küçük kapya biber
1 adet küçük boy yeşil sivri biber
2 yemek kaşığı nişasta (buğday mısır fark etmez)
Pul biber -Karabiber-kimyon
Tuz
Kızartmak için
2-3 yemek kaşığı sıvı yağı
YAPILIŞI
Bir adet kabağı yıkayın iki başlarını kesin ve 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz kabakları bir tatlı kaşığı yardım ile halkaları kırmadan içini çıkarın ve bir kaba alın. Elde ettiğiniz halkaları da bir tabağa alın.. Kabakların içini çok küçük olacak şekilde kıyın çukur bir karıştırma kabına koyun. Diğer tarafta kapya , yeşil biber ve sucuğu çok küçük olarak doğrayın havucu rendeleyin onları da ekleyin. Arkasından yumurta, nişasta ve tuz ile baharatları ekleyip çok sulandırmadan karıştırın.

Kızartma tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, yağ ısınırken kabak halkalarını yan yana tavaya yerleştirin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla hazırlanan sucuklu kabak içlerini halkaların içine taşırmadan yeteri kadar koyun üzerini hafif bastırın. Kızaran kabak halkalarını ters çevirerek diğer yüzünü de kızartın. Kızaran halkaları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın .Tamamı kızaran halkaları servis tabağına alıp sıcak ve ılık halde servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 7019314737248886800

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item