NOHUTLU TAVUKLU DÖĞME PİLAVI

  MALZEMELER 2 Su bardağı dövme 1 su bardağı haşlanmış nohut Tavuk but kişi sayısına göre Yarım çay bardağı sıvı 2 Yemek kaşığı tere ...

A+ A-

 


MALZEMELER
2 Su bardağı dövme
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tavuk but kişi sayısına göre
Yarım çay bardağı sıvı
2 Yemek kaşığı tere yağı(yaklaşık 100-150 gram)
2 su bardağı Tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.  Doyurucu   ister ana  yemek  olarak  ister sebze yemeklerin yanına pilav olarak tüketebileceğiz lezzetli bir pilav tarifi vermek istedim.
Pilava başlamadan önce nohutları haşlayın yada hazır haşlanmış nohutu  tezgah alın.
Dövmeyi yıkayın ve sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Dövmeler hafif şişmeyi beklerken Tavuk butlarını  limonlu suda yarım saat bekletin ve yıkayıp ister basınçlı (düdüklü) tencerede ister başka bir tencerede haşlama suyuna tuz ekerek haşlayın  .Haşlanan butları sudan çıkarıp ister derisini soyun ister öyle kullanabilirsiniz tercih meselesi yani.
Diğer tarafta dövmeleri süzün ve pilavı yapacağınız tencereye sıvı yağ ve tere yağını koyun içine dövmeyi atıp beş altı dakika kadar kavurun sonra üzerine haşlanmış nohut atın ve iki bardak tavuğun haşlanan suyundan süzerek dökün iki bardak da normal sıcak su dökün yani bire iki su koymuş olduk. (su kıvamı dövmenin cinsine göre değişebilir biraz su ilave etmeniz gerekebilir ama sıcak suda beklettiğiniz için genelde yeterli geliyor kontrol edip pişmemişse biraz sıcak su dökebilirsiniz)
Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve kısık ateşte pişirin ,  demlenmesi için biraz bekleyin  servis yapacağınız büyük bir borcam veya genişçe bir tabağa pilavları aktarın üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizip   sıcak sıcak   servis edin   
 AFİYET OLSUN
 

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 3713274601156435890

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    20 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item