RENKLİ PİLAV

Bugün güloannemutfakta da Farklı sebzelerin pirinçle buluşturarak çok renkli ve çok lezzetli bir pirinç pilavımız  var. Bu cıvıl cıv...

A+ A-



Bugün güloannemutfakta da Farklı sebzelerin pirinçle buluşturarak çok renkli ve çok lezzetli bir pirinç pilavımız  var. Bu cıvıl cıvıl renklerle Ailenizi ve konuklarınızı biraz şaşırtabilir lezzeti ile de damaklarda tat bırakabilirsiniz.




MALZEMELER

1 küçük boy mor lahana
1 kase Baldo pilavlık pirinç
2 su bardağı mor lahana suyu
1 yemek kaşığı tere yağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet renkli Top biberler( Kırmızı-sarı-yeşil )
1 adet kabak
1 adet havuç




YAPILIŞI
Mor lahana ortadan ikiye kesilir .ortasındaki beyaz kısımlar alınarak yaprakları ayrılır 2-5 kase su eklenerek haşlanır.Elde edilen 2 kase su pilav için ayrılır.Renkli biberler çekirdekleri çıkarılarak mümkün olduğu kadar ince şeritler halinde kesilir.Kabak ve havuç rendenin en iri tarafından veya jülyen şeklinde doğranır.Bir tavaya da çok az sıvı yağ kızdırılıp hafif renkleri sararıp yumuşayınca tavadan alıp pilava ilave edilmek için bir kenarda bekletilir.
Pirinçler yıkanır yağda kavrulur üzerine mor lahana suyu eklenir 5 dakika kaynadıktan sonra altı kısılır sotelenmiş renkli sebzeler ilave edilir tuz eklenerek kısık ateşte pişirilip altı kapatılır demlenmeye bırakılır,Pilavımız servise hazır.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 8042659515880305282

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık, görüntü ve sunum muhteşem..Eminim tadı da harikadır..

    YanıtlaSil
  2. merhaba ablacım
    eline sağlık ilginç ve güzel görünüyor

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item