SAKALLI POĞAÇA

  MALZEMELER 1 Çay bardağı süt 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 paket kuru maya 5 yemek k...

A+ A-
 







MALZEMELER
1 Çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadara un
1 yumurta sarısı
250 Labne peyniri
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Yoğurma kalıbına ılık süt ve suyu aalıanaa şeker.tuz maya  ve yağı ekleyip karıştırın.Kontrollü unu ekleyerek yoğurun ve üstü örtülü olarak  1 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar alın tezgahı unlayıp tezgah da daireler çizerek yuvarlayın .Bezeleri tepsiye alın sonra üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika daha bekletin.Bu süre sonunda küçük bir kasede  yumurta sarısı biraz yağ ve şekeri karıştırıp üzerine sürün.Daha  önce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dak. pişirin.Sakallı poğaçalar pişerken maydanozları yıkayıp kurutun ve ince ince kıyın.Bir kısmını labne peynirine  ekleyip karıştırın.Pişen ve soğuyan poğaçaları ortadan kesin ve içlerine  lebne peynirden sürün ve maydanoza batırıp servis edin.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Poğaça 10858761203627366

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    2 gün önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    3 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item