MISIR GEVREKLİ KURABİYE

MALZEMELER 125 gram tereyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya Yarım kilo mısır nişastası çikolatalı sosu içi...

A+ A-




MALZEMELER
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım kilo mısır nişastası
çikolatalı sosu için
250 gram kakaolu fındık kreması
1 çay bardağı sıvı yağ
Mısır gevreği

YAPILIŞI 
Hamur malzemelerini bir yoğurma kabında karıştırarak yoğurmaya başlayınız. Hamur ele yapışmayan bir hale geldiğinde ceviz iriliğinde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp istediğiniz şekil veriniz.Hafif yağlamış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecede fırında  üstleri çatlayana kadar pişiriniz. kurabiyelerin üstlerinin beyaz kalmasına dikkat ediniz.Pişen kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakın. Fındık kreması ile sıvı yağı benmari usulü (nasıl yapılacağı aşağıda eklenmiştir.)küçük bir tencerede eritin. Mısır gevreğini robotta çekin. Soğuyan kurabiyeleri önce fındıklı sosa batırın daha sonra mısır gevreğine bulayarak soğumaya bırakın.

AFİYET OLSUN

NOT  Bain Marie yani bizdeki okunuşuyla benmari eritmek ya da pişirmek istediğimiz şeyleri içinde bulunduğu kabı su dolu başka bir kap içine oturtularak ve suyu ısıtarak yavaşça eritilmesidir ya da pişirilmesidir.
Isıya dayanıklı bir kabı yarısına kadar suyla dolduralım.
Kabın içine daha küçük bir kap koyalım. İçine eritmek istediğimiz malzemeyi koyalım altını yakalım ve öylece eritelim.
Arada sırada karıştırmayı unutmayın.  
Püf noktası: Eritilen malzeme, örneğin çikolatanın kaynamasına izin vermeyin, çok fazla ocakta tutmayın, ayrıca tekrar donmadan kullanmayı unutmayın.

Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 1593252498641061014

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item