KABAKLI TAVUK KULESİ TARİFİ

KABAKLI TAVUK KULESİ TARİFİ /Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler MALZEMELER 4 Parça Kemiksiz tavuk kalça 2 adet...

A+ A-

KABAKLI TAVUK KULESİ TARİFİ /Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler






MALZEMELER
4 Parça Kemiksiz tavuk kalça
2 adet büyük boy kabak
5-6 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kşğ kekik
Tuz -Karabiber-Pul Biber-Köri (damak tadına göre)
1/2 Maydanoz

PATATES PİRESİ İÇİN
1 adet orta boy patates
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz-Karabiber
SÜSLEMEK İÇİN
1/2 Dereotu
YAPILIŞI
Tavuk butlarını küçük küçük küpler şeklinde doğrayın. Daha sonra zeytinyağı koyulmuş geniş bir tavaya doğradığınız tavuk etlerini ilave edip, suyunu salıp, biraz çekene kadar kavurun.Yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave ederek tavuk ve soğanları karamelize edene kadar kavuralım. sonra biberleri, sarımsağı ve domatesi küp küp şeklinde doğrayın. Tavuk etlerinin üzerine ekleyip, tuz ve baharatlarını da ayarlayarak, pişmeye bırakın. İndirmeye yakın doğranmış maydanoz ve kekiği ekleyip 3 dakika sonra ocaktan indirelim. Diğer yandan kabakları güzelce yıkayıp, 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Ardından zeminleri kalacak şekilde içlerini boşaltıp, kızgın yağ içinde kızartın. Kızarttıktan sonra kağıt havlu serilmiş tabağa alıp, yağlarının süzülmesini sağlayın.
Püre için patatesi kabuğunu soyup parçalara bölüp süt ile beraber haşlayın. Haşladıktan sonra çatalla ezip sıcak sıcak tereyağı, tuz ve karabiberi koyup, iyice ezin.
Kızarttığınız kabakların yarısını servis tabağına dizip, içlerini hazırladığınız tavuk sote ile doldurun. üzerilerine patates püresi istediğiniz kadar koyun Daha sonra diğer kalan kabakları da üstlerine yerleştirip, içlerini yine yeteri kadar tavuklu soteden doldurarak,Dere otları ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 4571916423354974761

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item