ERİŞTE TAVA

ERİŞTE TAVA / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler Bugün Gülo annne mutfağında nefis bir lezz...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler


Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler








ERİŞTE TAVA / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
Bugün Gülo annne mutfağında nefis bir lezzet var.İster Sahurda ister iftarda ister Ramazandan sonra beş çayınızın yanında ister ana yemekten sonra ister ana yemek olarak yenilebilecek bir çok alternatifi olan doyurucu harika bir tarif var.

MALZEMELER
300 gram erişte
250 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1/3 bağ maydanoz
4 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
İSTEĞE VE DAMAK TADINIZA GÖRE SOS
Beyaz şarap sirkesi
Pekmez
YAPILIŞI
250 gr. kıymayı önce suyunu çekene kadar tavada kavurun, ardından küçük küçük doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve soğanlar iyice şeffaflaşınca ya kadar, kavurmaya devam edin. Maydanozu ve tuz-karabiberini de ekledikten sonra altını kapatın.
Erişteleri 7 dakika kadar kaynayan suda haşlayın. (Eriştenin pişirmeden önce tadına bakın ve ona göre suyuna gerekiyorsa tuz ekleyin) Erişteler haşlandıktan sonra, ayrı bir tavaya tere yağdan 1,5 çorba kaşığı koyun ve eridikten sonra da 2 çorba kaşığı galeta ununun yarısını tavanın zeminine eşit yayılacak şekilde serpin. Galeta unu erişteyi daha da çıtır yapmaya yarayacak. Galeta ununu serptikten sonra eriştelerin yarısını tavaya yayın ve kaşığınızla erişteleri iyice bastırın. Üzerine kavurduğunuz kıyma içini yayın. Daha sonra kalan erişteleri de en üste, kapatacak şekilde yayın. Orta ateşte pişiriyorsanız 4-5 dakikaya alt taraf kızaracaktır. Kızardıktan sonra bir tabak ya da kapakla ters çevirin ve boş kalan tavaya kalan tereyağı ve galeta unu ekleyerek aynı işlemi tekrar edin. Eriştenin diğer yüzü de kızardıktan sonra bir tabağa alın. Damak tadınıza göre şart değil sıcakken hazırlanan sos üzerine dökün ve sıcak olarak servis yapın. Çok kısa zamanda pratik ve lezzetli erişte tavanız yemek için sizi bekliyor!
AFİYET OLSUN
NOT Kıyma ve çıtır erişte ile pekmezin tatlılığı ve sirkenin mayhoş tadı tarifi iyice cezbedici hale getiriyor. Bu sosu sıcakken dökmenizi tavsiye ederim. Aşcının önerisi  


Orijinal tarif sahibi Refilanın Mutfağından

Daha Fazla Lezzet

PİLAV-MAKARNALAR 3980398662146169399

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item