KARPUZ KABUĞU REÇELİ (KİREÇ KAYMAKSIZ)

Günümüzde artık hiç bir şey atılmıyor .Her sebze ve meyvelerin saplarından hatta kabuklarından nasıl faydalanabiliriz ,nasıl geri dönü...

A+ A-



Günümüzde artık hiç bir şey atılmıyor .Her sebze ve meyvelerin saplarından hatta kabuklarından nasıl faydalanabiliriz ,nasıl geri dönüşüm yapabiliriz diye bir çok uzmanlar ve hanımlarımız araştırıyor .Bugün Gülo Anne Mutfakta da Yazın çok severek tükettiğimiz ve kabuğunu attığımız karpuz kabuğundan kıtır kıtır mı desem kıyır kıyır mı desem her neyse siz anladınız cam gibi şeffaf değişik bir reçel tarifimiz var. Artık hanımlar bu reçelin lezzetini aldıktan sonra,karpuz kabuğunun atmasına son vereceklerdir .Bundan eminim. 


MALZEMELER

5-6 Dilim civarında karpuz kabuğunun sadece beyaz kısmı

5-6 adet karanfil
1 adet küçük boy çubuk tarçın
1 çay kaşığı tere yağı
 1 tatlı kaşığı tepeleme karbonat
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı silme limon tuzu



YAPILIŞI

Karpuzun Kabuklarının yeşil yerlerini ve meyve yerlerini kesip temizleyin.İstediğiniz şekilde kesin.( Bizimkiler iri meyvelileri pek sevmezler ) Kabukların üzerini geçecek kadar tencereye su koyup, karbonatı da ekleyip,karıştırın. En az 6-7 saat en fazla 12 saat karbonatlı su da bekletin. Bekleyen karpuz kabuklarını Ertesi gün tencereden çıkarın, güzelce bir iki su yıkayın. Kabukları bir tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyup kaynamaya başlayınca 2-3 dak  haşlayın ocaktan alıp suyunu süzün. Bu defa Tencereye  şeker + su karanfil ekleyip , ateşin altını açın.Şeker eriyinceye kadar karıştırın,şeker eriyince tereyağı limon tuzu ve karpuz kabuklarını ilave edin önce harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık elli dakika pişirin. 
Ocaktan almadan yarım limon suyunu ekleyip 10 dakika daha ocakta tutun ve ocaktan indirin İçindeki kabuk tarçını çıkarıp tencere de tamamen soğutun.Kavanoza koyup ağzını kapatıp kaldırın. 


AFİYET OLSUN  

NOT  Kabuk tarçın ve karanfil rengini  hafif sarartı  görünümü çok hoş oldu.

Daha Fazla Lezzet

Reçeller 1341836105748088687

Yorum Gönder

  1. Kireçlisini yaparlar buralarda(trakya)domatesi de aynı şekilde sizinkini merak etme çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bende bugün karbonatlı suya yatırdım yarın işten gelince kaynatacağım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, denemeli, pek güzl olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. hiç denemedim ama görüntü harika gülten abla.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. banu hanım siz de sonucu paylaşır mısınız ??

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item